DRMKDruštvo za razvoj mladinske kulture (ali krajše: DRMK) smo prostovoljno združenje mladih, katerih cilj je uveljavljanje in uresničevanje skupnih interesov predvsem na kulturnem področju družabnega življenja, in sicer v obliki kreativnega, alternativnega, svobodnega delovanja, ter srečevanja v skladu z interesi mladine na področju vzgoje, socialnega dela, zdravstvene preventive, športa, ekologije in predvsem v skladu s splošnimi družbenimi interesi.

DRMK smo v zadnjih 10+ letih organizirali preko 80 uspešnih dogodkov, ki jim pravimo "Mladinske akcije", vedno pa delamo na novih idejah in iniciativah. Dogodki so med drugim vključevali 13 mednarodnih festivalov eksperimentalne glasbe in hrupa (Noise festivalov), koncerte glasbenih skupin iz različnih držav, video projekcije in 2-dnevni risarski maraton z razstavo na skoraj 1000 let starem gradu. Naše aktivnosti so organizirane na način neprofitnega, nekomercialnega dela in vključujejo mlade ljudi, ki nimajo možnosti igrati in se predstaviti v takih dogodkih. V projekte ne vključujemo le skupine iz področja Ljubljane, ampak iz vse Slovenije in tujine (Evropa, ZDA, Japonska, Avstralija, Južna Amerika).

Z organiziranjem naših "akcij" ne bomo prenehali, saj menimo, da ni dovolj alternativne glasbe in kulturnih dogodkov, ki bi vključevale mlade kreativne ljudi iz področja Ljubljane, Slovenije in širom sveta. S prostovoljnim delom, zanosom in sodelovanjem si ne zatiskamo oči, ampak delamo konkretne "akcije" in projekte

DRUŠTVO ZA RAZVOJ MLADINSKE KULTURE
Slovenska cesta 28
SI-1000 Ljubljana
Slovenia

E-mail: janez -pika- gobec -pri- gmail -pika- com

Odprti smo za donacije in sponzorstva! Lahko nam pišete ali nam pošljete e-mail.